Fagskoletilbud for fagarbeidere - Ortopediteknikk
Nytt fagskoletilbud for fagarbeidere
ORTOPEDITEKNIKK
• 120 studiepoeng over 3,5 år
• Gir høyere fagskolegrad
• Gir grunnlag for å søke mesterbrev
• Deltid - du kan studere ved siden av jobb
• Studiested: Trøndelag høyere yrkesfagskole Stjørdal
Emner:
• Datateknologi, dataassistert design og automatisering
•Grunnleggende konstruksjon og dokumentasjon
• Materialkunnskap, prosjekt og kvalitetsledelse
• Biomekanikk og sykdomslære
• Ledelse, økonomi , markedsføring , yrkesrettet kommunikasjon
Les mer om tilbudet på www.trondelagfylke.no - Ledelse, drift og utvikling av ortopeditekniske verksteder
Søknadsfrist 15. april via samordnaopptak.no
Ortopediingeniører til vår avdeling Ålesund sjukehus
Ortopediingeniører til Trondheim
TOV Trondheim søker ortopediingeniører til alle fagområder.
TOV Trondheim søker ortopediingeniører med faglig engasjement og evne til å jobbe i team.
Vi er opptatt av å bidra til utviklingen av ortopediingeniørfaget, og samarbeider nært med univerrsitetssykehusest i Trondheim, St. Olavs hospital, om et best mulig tilbud til pasientene. Sammen med NTNU i Trondheim tilrettelegger vi for å ta en master i bevegelsesvitenskap over fire år, der det gis fri med lønn til å følge forelesningene, og der masteroppgaven søkes prosjektfinansiert fra prosjekter og problemstillinger ved TOV.
Vi samarbeider også med teknologimiljøene ved NTNU om utvikling og bruk av ny teknologi, der våre medarbeidere deltar i samarbeidsprosjekter og er «kunder» for bachelor- og master-studenter fra flere institutter.
Vi tilbyr et arbeidsmiljø med kompetente og engasjerte kolleger, konkurransedyktig lønn, og offentlig tjenestepensjon via KLP. Spørsmål/søknad rettes til daglig leder Mette Vestli tlf 930 59 118/epost mve@tov.no, eller til klinikkleder Ranveig Nielsen tlf 932 29 327/epost rani@tov.no.
Turnustjeneste i TOV
TOV har ledig turnusplass for ortopediingeniører.
Turnustiden fordeles på fagområdene protese, ortose og fottøy. Turnusveileder har høyere utdanning og veiledningskompetanse, og det gjennomføres regelmessige oppfølgingsmøter med veileder og klinikklederne. Turnustjenesten kan gjennomføres i Trondheim eller i Ålesund.
TOV samarbeider nært med St. Olavs hospital, som er et universitetssykehus, og med Ålesund sjukehus. Vi har også samarbeid med NTNU både om videreutdanning av ortopediingeniører, og vi er «kunde» for teknologistudenter på deres bachelor- og mastergradsoppgaver.
Vi tilbyr et arbeidsmiljø med kompetente og engasjerte kolleger, konkurransedyktig lønn, og offentlig tjenestepensjon via KLP. Spørsmål/søknad rettes til daglig leder Mette Vestli tlf 930 59 118/epost mve@tov.no, eller til klinikkleder Ranveig H. Nielsen tlf 932 29 327/epost rani@tov.no, eller klinikkleder Ålesund Egill Helguson Neumann tlf 986 42 285/epost egne@tov.no
Tekniker til Trondheim
Til vårt verksted i Trondheim søker vi en allsidig og netthendt håndverker med interesse for digitale verktøy og arbeidsmetoder. Verkstedet teller om lag 20 medarbeidere med bakgrunn fra ulike håndverks- og tekniske disipliner. Arbeidsoppgaver vil være fremstilling av ortopediske hjelpemidler i plast, lær, karbon, metall og ikke minst 3D print. Hovedarbeidsområde vil være ortoser.
Vi ser etter deg som har fagbrev i og erfaring fra ortopediteknikk eller annet håndverksfag, og/eller utdanning innen teknologi og industrifag. Du er engasjert, takler høyt tempo, er strukturert og nøye, og har et øye for finish. Du trives med å arbeide i team. Du må beherske norsk godt både muntlig og skriftlig, og du må kunne dokumentere ditt arbeid i elektronisk journalsystem.
Vi legger stor vekt på fagutvikling, og legger til rette for utdanning og videreutdanning.
Vi tilbyr dyktige kolleger og godt kollegialt miljø, lønn etter avtale, fleksibel arbeidstid samt offentlig tjenestepensjon. I juli 2023 flyttet vi inn i KLPs splitter nye signalbygg i Teknobyen i Trondheim.
Spørsmål om stillingen rettes til verkstedleder Guttorm Hammersborg tlf 921 14 39, eller adm. direktør Mette Vestli tlf 930 59 118. Søknad med CV sendes via FINN søknadsportal eller på epost til personalkonsulent Nina Trotland, nlt @ tov.no, innen 31. august.
Ortopediingeniører tar mål til og tilpasser ortopediske hjelpemidler. I tilpasningen samarbeider ortopediingeniørene blant annet med lege, fysioterapeut, ergoterapeut, og ikke minst brukeren selv. For å bli ortopediingeniør kreves en treårig høgskoleutdanning som er en medisinsk og teknisk spesialutdanning, samt to års turnustjeneste. Ortopediingeniøren får da autorisasjon fra Statens autorisasjonskontor for helsepersonell, og er den som har det formelle ansvaret for kvaliteten i hjelpemiddelet overfor både bruker, rekvirent og betaler. OsloMet har ansvar for utdanning av ortopediingeniører i Norge. Hälsohögskolan i Jönköping utdanner de svenske og danske ingeniørene, og også nordmenn velger å ta utdannelsen sin her.
Ved konstruksjon og fremstilling av ortopediske hjelpemidler er ortopediteknikere sentrale. Disse er fagutdannede håndverkere med spesialutdanning innen konstruksjon av hjelpemidler, materialvalg, teknologi og fremstillingsmetoder. For et godt resultat kreves det et godt samarbeid mellom ortopediingeniør og ortopeditekniker.For å bli ortopeditekniker, må du ha VG1 helse og oppvekstfag pluss VG2 Fotterapi og ortopediteknikk, samt to års læretid ved et ortopedisk verksted. Vi ansetter også personell med annet relevant håndverksfagbrev (f.eks mekaniker, møbelsnekker, skomaker) som etter fem års praksis ved ortopedisk verksted avlegger eksamen som praksiskandidat og fremstiller seg til fagprøve i ortopediteknikk.
For at virksomheten skal gå rundt i det daglige, er vi avhengig av resepsjonsmedarbeidere som tar imot våre pasienter på en hyggelig og ordentlig måte, og som kjenner alle deler av virksomheten godt. Vi er også avhengige av godt lagerhold, velfungerende datasystemer og økonomimedarbeidere med stålkontroll.